fbpx

Fogköztisztítás fontossága

[outdated]

  • 2017-12-05
  Fogköztisztítás fontossága

  A fogközök összességében az összes fogfelszínünk 35%-át teszik ki, tehát ha elmarad a fogközök megtisztítása az olyan mintha fogaink egyharmadát egyáltalán nem tisztítanánk meg. Azért kifejezetten fontos ennek a területnek a tisztán tartása, mert a szuvasságok legnagyobb része innen indul ki, illetve a fogágybetegség előrehaladása szempontjából is nagyon fontos terület. Erre a célra speciális eszközöket használunk attól függően, hogy anatómiailag mekkora a fogköz, mi az az eszköz amivel jól tisztítható, könnyen bevezethető ebbe a háromszög alakú területre. Ezt az eszközt kiegészítésként használjuk a fogkefe mellett, illetve egy alapos fogmosás után, a mechanikus tisztító erő ami fontos már fogkrém használatára nincs szükség.

  Legismertebb a fogselyem, amit egészséges fogágy és szűk fogközök, szorosan egymás mellett álló fogak, zárt fogsor esetén javasoljuk. Többféle változata ismert, mi azt javasoljuk ami  keresztmetszetében nem kör, hanem téglalap átmetszetű, azaz inkább lapszerű, ezzel kevésbé tudjuk megsérteni az ínyt. Sokszor ezt a fajtát “tape” elnevezéssel jelzik. Letépünk egy 20-30 cm-es darabot, mindkét kezünk középső ujjára rátekerjük, majd hüvelyk és mutató ujjunkkal irányítjuk a kívánt fogközbe. Bevezetjük a fogközbe, ráfeszítjük a fog oldalsó felszínére, majd egy lefelé irányuló mozdulattal kihúzzuk. Ezt ismételjük.

  Fogköztisztító kefe
  Megnyílt, nagyobb fogközök esetén, fogpótlásoknál és fogágybetegségnél használjuk. Olyan mint egy mini üvegmosó kefe, egy drótszál rajta sörtékkel.  Szükség esetén meghajlítható. Finoman a fogközbe vezetjük, majd néhányszor ki-be mozgatjuk.

  Fontos, hogy tegyük a napi rutin részévé a fogközök megtisztítását, így számos problémát megelőzhetünk.

Tájékoztatjuk, hogy rendelőnk 2020.05.25.-től újra üzemel. Minden szükséges óvintézkedést megteszünk. Az újranyitás szigorú protokoll betartását kívánja meg mind pácienseink, mind munkatársaink részéről.

Rendelőnkben eddig is a legmagasabb szintű sterilitási protokollt alkalmaztuk, ezt kibővítettük a járványügyi előírásoknak megfelelően. Beszereztünk egy speciális levegő fertőtlenítő berendezést, ami többek között elpusztítja a Covid-19 vírust, illetve bármilyen más levegőbe kerülő baktériumot, vírust és gombát. Ezzel a berendezéssel, és a többi eszköz, illetve felület fertőtlenítő berendezésünkkel szeretnénk biztosítani, hogy biztonságos környezetben végezhessük a beavatkozásokat. Munkatársaink speciális védőruházatban fogják várni! Öntől a következőket kérjük:

A sok előkészület, amit egészségünk megőrzése érdekében teszünk kicsit lassítja a folyamatot, de kérjük türelmét és közreműködését!

Read previous post:
Porcelán héj a gyönyörű mosolyért!

Esztétikai problémád van a fogaiddal? Nem mersz felhőtlenül mosolyogni? A porcelán héjakkal tökéletes Hollywood-i mosolyt tudunk varázsolni, akár a fogak...

Close