• Bejelentkezés: H-P 8-18

  • Telefon: +36 30 203 5653

  • Rendelés: időpont alapján

Fogpótlás

Fontos az elveszett fogakat pótolni esztétikai és funkcionális okból is. Csökken a rágóképesség az elvesztett fogak miatt, illetve a meglévő fogak túlterheltsége alakul ki a rájuk háruló rágóerő miatt, ami ezeknek a fogaknak a károsodását okozza. Sőt nagyobb foghiányok esetén az emésztőrendszer is károsodhat. Több megoldásból választhatunk fogaink pótlására foghiány elhelyezkedésétől és mértékétől függően.

 

Héj

Legtöbbször esztétikai okból választjuk ezt a megoldást, ha fogaink elszíneződöttek vagy valamilyen okból nem megfelelő formájúak. A legmodernebb technikával már csiszolás nélkül el tudjuk készíteni az akár kontaktlencse vastagságú fogpótlásokat, mellyel tökéletes és szabályos fogakat tudunk kialakítani. Ragasztóval rögzítjük a fogfelszínen, mely kémiailag is köt a saját foganyaghoz, így a saját foggal megegyezően ellenáll az erőhatásoknak

 

Korona, híd

Koronával a saját fogfelszínt borítjuk be, ha az valamilyen okból sérült, vagy esztétikai szempontból nem megfelelő. Híddal foghiányokat pótlunk, mindig szükséges a foghiányt határoló szomszédos fogak felhasználása az elhorgonyzásra.

A fogakat speciálisan előkészítjük, vállas csiszolással ami már a régi fogpótlásokkal ellentétben nem megy kontrollálatlanul az íny alá, hanem egy pontosan meghatározott peremen rögzül. Ez megakadályozza ,hogy a koronaszél az ínyt irritálva gyulladást okozzon, amely fogágybetegség kialakulásához vezethet. Az elkészült fogműveket (cementezéssel) ragasztással rögzítjük a meglévő fogakon.

Anyagát tekintve használunk fémre égetett kerámia pótlásokat leginkább a nagyobb erőhatásnak kitett örlő régióban. A nemesfémeknek mint az arany számos pozitív hatását ismerjük a szájban. A front területen ahol az esztétika az elsődleges a teljesen fémmentes porcelán koronákat javasoljuk, a saját fogakkal megegyező esztétikai eredményt tudunk elérni.

Fémkerámia hídpótlás

Teljes kerámia hídpótlás

Kivehető pótlások

Részleges vagy teljes kivehető pótlásokról beszélhetünk.

Teljes kivehető pótlást készítünk ha nincs fog a szájban, ilyenkor a pótlás az állcsontgerinceken támaszkodik és vákuum illetve a gravitáció és a mimikai izmok segítségével rögzül. Ha az állcsontgerinc sorvadása miatt nem érhető el megfelelő stabilitás, akkor javasoljuk implantátumok behelyezését a fogsor rögzítése miatt.

A részleges kivehető pótlások esetén nincs megfelelő számú fog melynek segítségével rögzített pótlást tudunk készíteni, hanem a meglévő fogakon elhorgonyozva speciális kapcsolóelemek segítségével rögzül a kivehető rész a beragasztott fix részhez. A kapcsolódás láthatatlan, viszont megfelelően stabil kapcsolatot biztosít, mellyel a rágófunkció teljesen helyreállítható. Esztétikai szempontból a láthatatlan kapcsolási elemekkel tökéletes eredményt tudunk elérni, egész nap hordható, csak a tisztítás idejére kell kivenni ami néhány percet vesz igénybe. A meglévő fogak számától és elhelyezkedésétől függően választjuk ki melyik a legmegfelelőbb elhorgonyzás.

Részleges kivehető pótlás teleszkópkoronákkal kevés saját fogon

Részleges kivehető pótlás csúsztatóval

Kedves Páciensünk!

Tájékoztatjuk, hogy rendelőnk 2020.05.25.-től újra üzemel. A legfrissebb eljárási rend értelmében minden szükséges óvintézkedést megteszünk. Az újranyitás szigorú protokoll betartását kívánja meg mind pácienseink, mind munkatársaink részéről.

Rendelőnkben eddig is a legmagasabb szintű sterilitási protokollt alkalmaztuk, ezt kibővítettük a járványügyi előírásoknak megfelelően. Beszereztünk egy speciális levegő fertőtlenítő berendezést, ami többek között elpusztítja a Covid-19 vírust, illetve bármilyen más levegőbe kerülő baktériumot, vírust és gombát. Ezzel a berendezéssel, és a többi eszköz, illetve felület fertőtlenítő berendezésünkkel szeretnénk biztosítani, hogy biztonságos környezetben végezhessük a beavatkozásokat. Munkatársaink speciális védőruházatban fogják várni!

Öntől a következőket kérjük:

A sok előkészület, amit egészségünk megőrzése érdekében teszünk kicsit lassítja a folyamatot, de kérjük türelmét és közreműködését!