fbpx

Néhány fontos tudnivaló a műfogsorokkal kapcsolatban!

[outdated]

  • 2019-09-02
  Néhány fontos tudnivaló a műfogsorokkal kapcsolatban!

  Érdemes néhány alapvető kérdést megválaszolni, mielőtt műfogsor elkészítésébe fogunk, hiszen teljesen megváltoztatja egy ember életét.

  Mikor van rá szükség?

  Teljes vagy részleges foghiány estén, amikor már nincs annyi fog, hogy azokon rögzüljön a pótlás. A típusát egyéni eset alapján, a meglévő fogak száma és elhelyezkedése alapján határozza meg a fogorvos.

  Kell-e csináltatni műfogsort, jó-e?

  Újra tud mosolyogni a páciens – esztétikus. Visszaáll a rágófunkció, ami újra élvezetessé tehet egy étkezést, illetve rendkívül jót tesz az emésztőrendszernek a jól megőrölt táplálék ugyanis könnyebben feldolgozható.

  Mennyit várjunk a foghúzás után?

  Érdemes legalább 6 hét gyógyulási időt kivárni a végleges fogpótlás elkészítése előtt, hogy az íny teljesen meggyógyuljon, ha addig a páciens igényli ideiglenes fogpótlással lehet átvészelni ezt az időt. Nagyon sokat változik az íny a foghúzás után, ha egyből elkészítenénk a pótlást akkor az néhány hét után már nem illeszkedne jól.

  Hogyan rögzül?

  Fogakon, implantátumon, vagy az ínyen, állcsontgerincen. A jól elkészített fogpótlásnál nem kell attól tartani, hogy kiesik.

Tájékoztatjuk, hogy rendelőnk 2020.05.25.-től újra üzemel. Minden szükséges óvintézkedést megteszünk. Az újranyitás szigorú protokoll betartását kívánja meg mind pácienseink, mind munkatársaink részéről.

Rendelőnkben eddig is a legmagasabb szintű sterilitási protokollt alkalmaztuk, ezt kibővítettük a járványügyi előírásoknak megfelelően. Beszereztünk egy speciális levegő fertőtlenítő berendezést, ami többek között elpusztítja a Covid-19 vírust, illetve bármilyen más levegőbe kerülő baktériumot, vírust és gombát. Ezzel a berendezéssel, és a többi eszköz, illetve felület fertőtlenítő berendezésünkkel szeretnénk biztosítani, hogy biztonságos környezetben végezhessük a beavatkozásokat. Munkatársaink speciális védőruházatban fogják várni! Öntől a következőket kérjük:

A sok előkészület, amit egészségünk megőrzése érdekében teszünk kicsit lassítja a folyamatot, de kérjük türelmét és közreműködését!

Read previous post:
A fogak és csontok jó barátja a fluor

Tilos vagy nem fluortablettát adni a gyerekeknek vagy fluoridos fogkrémmel mosni a fogukat, kérdi olvasónk. Fogorvos segített kideríteni.

Close