fbpx

Implantológia

A foghiányok pótlásának egyik módja a műgyökér beültetése, fogbeültetés. Rendelőnkben a legmodernebb, legmegbízhatóbb implantátumokat használjuk. Az implantátum, vagy műgyökér egy felületkezelt titán csavar, melyet a foghiánytól függően a csontba ültetünk egy kis műtéti beavatkozás során. Bioinert, azaz nem ismert a titánnal szemben allergia, bárkinél alkalmazható ez a megoldás. A fogbeültetés, hogy hány implantátum, műgyökér szükséges, az a foghiányok számától és elhelyezkedésétől függ.

A fogbeültetés előtt szükséges egy panoráma röntgen felvétel vagy egy CT felvétel, hogy felmérjük a páciens csontkínálatát. Meghatározzuk a szükséges implantátumok számát, méretét, és pontos helyét. Helyi érzéstelenítésben, fájdalommentes beavatkozás során behelyezzük a műgyökereket, majd a páciens csontminőségétől függően azonnal, vagy kis várakozási idő után készülhet rá a fogpótlás.

Előnyei:

  • egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a szomszédos egészséges fogak lecsiszolására
  • rögzített fogpótlás készíthető kevés maradék fog, vagy akár fogatlan állcsontgerinc esetén is
  • nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt, a rágófunkció tökéletesen helyreállítható
  • élethosszig tartó megoldást nyújt

Tájékoztatjuk, hogy rendelőnk 2020.05.25.-től újra üzemel. Minden szükséges óvintézkedést megteszünk. Az újranyitás szigorú protokoll betartását kívánja meg mind pácienseink, mind munkatársaink részéről.

Rendelőnkben eddig is a legmagasabb szintű sterilitási protokollt alkalmaztuk, ezt kibővítettük a járványügyi előírásoknak megfelelően. Beszereztünk egy speciális levegő fertőtlenítő berendezést, ami többek között elpusztítja a Covid-19 vírust, illetve bármilyen más levegőbe kerülő baktériumot, vírust és gombát. Ezzel a berendezéssel, és a többi eszköz, illetve felület fertőtlenítő berendezésünkkel szeretnénk biztosítani, hogy biztonságos környezetben végezhessük a beavatkozásokat. Munkatársaink speciális védőruházatban fogják várni! Öntől a következőket kérjük:

A sok előkészület, amit egészségünk megőrzése érdekében teszünk kicsit lassítja a folyamatot, de kérjük türelmét és közreműködését!