fbpx

Káros-e a fluorid az egészségre?

[outdated]

  • 2017-10-10
  Káros-e a fluorid az egészségre?

  Manapság számos olyan információt is lehet hallani, hogy káros. Vannak mellékhatásai, ezért felmerül a kérdés, hogy használunk, vagy ártunk inkább vele? A fogaink és csontjaink egyik legfontosabb építőeleméről van szó, amely elengedhetetlen ahhoz hogy egészséges és a káros hatásokkal szemben ellenálló egészséges fogzománcunk alakuljon ki. Legtöbbször kisgyermekkorban merül fel a kérdés az édesanyákban, hogy adjunk e gyermekünknek fluorid tartalmú tablettát, hiszen ez az az időszak amikor a fogaink kifejlődnek, ilyenkor még tudjuk befolyásolni a fogaink szerkezeti felépítését, amire aztán majd csak egy életen át vigyázni tudunk.

  A legfontosabb,hogy a terápiás dózis amivel nagyon jót teszünk a fejlődő fogacskáknak és az a dózis amivel már akár káros mellékhatások is létrejöhetnek nagyon közel állnak egymáshoz. Mindig kérjük ki szakember segítségét ha elkezdünk használni ilyen készítményt, mivel manapság már számos termékben megtalálható a fluorid, aminek hatása összegződik, a bevitt összes mennyiséget kell pontosan meghatározni és nem túllépni a megengedett értéket.

  A flourid megtalálható a halakban, az ivóvízben, az ásványvizekben, de például a rizsben is,  sőt a tejet, a sót is dúsíthatják vele. A fogkrémekben és egyéb fogápolási termékekben is ugyancsak megtalálható. Fontos, hogy más a felnőttek és a gyermekek számára meghatározott dózis, ne használjuk gyermekeimnél a felnőttek számára kialakított magas fluoridtartalmú fogkrémet. Tartsuk be az előírásokat, kérjük ki szakember tanácsát, így együttműködve alakítsunk ki egy prevenciós protokollt amivel sokáig megőrizhetjük fogaink egészségét.

  Forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel!

Read previous post:
Fontos-e pótolni a hiányzó fogakat?

Nagyon fontos a hiányzó fogak mielőbbi pótlása mert nemcsak esztétikai szempontból okoznak hátrányt, de több fog hiánya esetén már a...

Close