fbpx

Mi az ínybetegség? Népbetegség!

[outdated]

  • 2017-08-28
  Mi az ínybetegség? Népbetegség!

  Az ínybetegség a fogakon maradt,foglepedékben található baktériumok miatt alakul ki. A lepedékből a páciens számára eltávolíthatatlan fogkő alakul ki, az íny megduzzadhat, vörössé válhat és vérezhet. Az ínybetegségek nagyon elterjedtek, de kezdeti stádiumban jól kezelhetőek.

  Szükséges egy professzionális fogkőeltávolítás, polírozás és egy egyénre szabott szájhigiéniás rend kialakítása. Elhanyagolt ínygyulladás ráterjedhet a fogakat tartó fogágyra, ami a fogak kilazulását, majd elvesztését okozhatja. Ez a fogágybetegség, melynek a kezelése egy hosszabb komplex kezelést jelent, de fogait hosszú távon meg lehet őrizni.

  Az ínybetegség, fogágybetegség jellemző tünetei:

  • az íny duzzadt, vörös és fogmosásnál vérzik
  • tartósan rossz lehelet
  • fájdalom vagy érzékenység
  • fogak meglazulnak, mozognak, elvándorolnak, rések alakulnak ki közöttük

   

  Hogyan előzzük meg?

  • rendszeres kontroll és fogkőeltávolítás fogorvosánál
  • elektromos fogkefe használata a tökéletesebb tisztítás érdekében, fogközkefe, fogselyem használata a fogközök megtisztításához
  • rendszeresen, 3 havonta cserélje fogkeféjét
  • használjon antibakteriális szájöblítőt
  • figyelje ínye állagát, színét, változás esetén jelentkezzen fogorvosánál

Tájékoztatjuk, hogy rendelőnk 2020.05.25.-től újra üzemel. Minden szükséges óvintézkedést megteszünk. Az újranyitás szigorú protokoll betartását kívánja meg mind pácienseink, mind munkatársaink részéről.

Rendelőnkben eddig is a legmagasabb szintű sterilitási protokollt alkalmaztuk, ezt kibővítettük a járványügyi előírásoknak megfelelően. Beszereztünk egy speciális levegő fertőtlenítő berendezést, ami többek között elpusztítja a Covid-19 vírust, illetve bármilyen más levegőbe kerülő baktériumot, vírust és gombát. Ezzel a berendezéssel, és a többi eszköz, illetve felület fertőtlenítő berendezésünkkel szeretnénk biztosítani, hogy biztonságos környezetben végezhessük a beavatkozásokat. Munkatársaink speciális védőruházatban fogják várni! Öntől a következőket kérjük:

A sok előkészület, amit egészségünk megőrzése érdekében teszünk kicsit lassítja a folyamatot, de kérjük türelmét és közreműködését!

Read previous post:
Fogfehérítés otthon és a rendelőben. Miért sárgulnak fogaink, mit tehetünk ellene?

Fogzománcunk színe áttetsző, fogunk színét tehát az alatta levő dentinállomány határozza meg, ami születéskor alakul ki. A zománc legfőbb funkciója...

Close